27. joulukuuta 2018

Hae metsästä rentoutunut olo

Kaupallinen yhteistyö Ipanainen.fi:n kanssa.

Puut havisevat ja sammal tuoksuu. Luonnon eri sävyjä kaikkialla ja mikä parasta, hiljaisuus ja rauha. Ei ihmisvilinää, ei autojen melua. Ei pauhaavaa telkkaria ja lelujen kolinaa. Metsässä on rauha, joka rentouttaa.

Jo lapsena rakentelin serkkujen kanssa majoja mummolan lähimetsään. Kävimme vanhempieni kanssa mustikkametsässä sekä hiihtoretkillä. Metsä on ollut aina tärkeä paikka. Voiko mikään olla parempi tapa rentoutua täydellisesti kuin lähteä kävelemään metsän keskellä vailla päämäärää?

Lapset mukaan luontoon jo pienestä pitäen


Haluamme opettaa omat lapsemme myös rakastamaan metsää ja arvostamaan luontoa. Pyrimme liikkumaan heidän kanssaan luonnossa niin paljon kuin mahdollista. Vietämme lähimetsässä kävellen enemmän aikaa kuin lähipuiston hiekkalaatikolla. Metsä opettaa mielestäni enemmän ja sieltä löytyy aina uutta ihmeteltävää. Leikkipuiston samat keinut ja liukumäet on aika nopeasti nähty.

Teimme pitkiä kävelylenkkejä perheen kesken jo esikoisen ollessa vauva. Vauva matkustaa helposti kantorepussa ja vanhempi saa siinä myös tuplasti liikuntaa kantamalla toista ihmistä mukanaan. Pitkillä metsäretkillä on tärkeää, että kantoreppu, jossa lasta kannetaan, on ergonominen ja tukeva. Sellainen, että molemmat, sekä lapsi ja vanhempi voivat tuntea olonsa mukavaksi ja rennoksi, eikä kumpaakaan purista tai satu mihinkään. Esikoisen kohdalla otimme hänet kantorepussa mukaan metsäretkelle noin vuoden ikäisenä, mutta koska hän on nyt vajaa 3-vuotias ja kävelee pitkiä matkoja mukanamme metsässä, halusimme vauvan pääsevän mukaamme retkille ihan pienestä pitäen. Kaikki kantoreput eivät sovellu ihan vastasyntyneen kantamiseen, joten täytyi tehdä pieni selvitystyö, millainen kantoreppu soveltuisi meidän perheen tarpeisiin.


Aamuisin metsässä on kaikkein kauneinta.


Tula Explore on monipuolinen valinta


Hankimme Tula Explore -kantorepun, jossa vauvaa voi kantaa kasvot kantajan rintaan päin jo ihan ensimmäisistä kuukausista lähtien. Myöhemmin vauvan voi kääntää kasvot menosuuntaan, jolloin lapsi pääsee havainnoimaan ympärillä olevaa maailmaa. Tulan Explorella voi kantaa isompaa lasta myös selässä.Vauva kulkee mukana tukevasti aikuisen rintaa vasten. Tulassa on myös erillinen huppuosa, jos vaikka sade yllättää pienen kyytiläisen.


Tulan Explore on ollut loistava hankinta. Vauva viihtyy siinä hyvin jopa tunnin ja nukahtaa siihen lähes heti, kun lähdemme matkaan. Eikä reppu purista tai kiristä kantajaakaan lainkaan. Kantoreppu on myös helppo pukea päälle. Sen lukitukset saa avattua ja suljettua yhdellä kädellä, jos sillä hetkellä ei ole toista aikuista auttamassa.Tula Exploressa on edessä suuri tasku, johon mahtuu hyvin puhelin ja avaimet.

Ylimääräiset osat repun kiristysnauhoista saa kätevästi rullalle  leveän kumilenksun alle. Näin pitkänä roikkuvat nauhat eivät tartu mihinkään ja ovat pois tieltä.

Kantorepun kanssa metsässä liikkuminen on helppoa. Sen kanssa kädet ovat vapaana ja sen kanssa voi helposti kyykistyä vaikka poimimaan sieniä. Pari kertaa ehdin syksyn aikana käydä vauvan ja Tulan kanssa sienessäkin. Sielläkin vauva viihtyi repussa hyvin, olinhan käynyt viikkoa ennen hänen syntymäänsäkin mustikkametsässä, joten se oli hänelle tuttua puuhaa :)


* Tula Explore -kantoreppu on saatu kaupallisena yhteistyönä Ipanainen.fi:stäTerkuin,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti