15. marraskuuta 2018

Tee itse suloinen joulukalenteri

Joulukuu lähestyy taas pikkuhiljaa ja niin salakavalasti. Omassa lapsuudessani joulukalenteri oli tärkeä osa joulun odotusta. Haluan ehdottomasti siirtää joulukalenteri-perinteen myös omille lapsilleni.

90-luvulla joulukalenteri olivat pääasiassa joko kuva-tai suklaakalentereja, mutta nykyään kaupat ja netti ovat pullollaan toinen toistaan kivempia joulukalentereja. Askartelusta tykkäävä ihminen kun olen, ajattelin tänä vuonna näpertää juuri sellaisen joulukalenterin kuin haluan, ja noh, tottakai myös sellaisen, joka sopii sisustukseen. En vain pysty katselemaan kuukautta mitään joulunpunaisia pussukoita seinällä roikkumassa.
Hain inspiraatiota valkoisten paperipussien tekoon 2xilon Jennin blogista. Pussit oli tosi helppo askarrella itse ja tein omani ihan perus tulostuspaperista. Päivämäärät tein leimasimella.

Itse kalenterin pussukat kiinnitin rautakehikkoon puisilla pyykkipojilla.
Viime vuonna joulukalenterin idea meni vielä vajaa kaksivuotiaalta vähän ohi, mutta luulen, että tänä vuonna se kiinnostaa jo paljon enemmän. Varmasti ihan malttamattomuuteen saakka. Hankin joulukalenterin "yllätyksiksi" kaikkia pieniä, halpoja juttuja, joista tiedän, että meidän Pikkuherra pitää. Hän on kova automies, joten suurin osa liittyy jotenkin autoihin.

Joulukalenterin pussukoista löytyy mm.

- pikkuautoja
- autotarroja
- pieniä liikennemerkkejä autoleikkeihin
- pipareita
- hedelmäpatukoita
- rusinoita
- joulusatu
- kirje tontulta
- Pipsa Possu ja Jyri Possu figuurit
- Cars minipalapelejä
- "pääsylippu" HopLopiin
- "pääsylippu" mummin ja ukin luo kyläreissulle eli joulun viettoon :)
- minikokoisia muovailuvahapurkkeja


Yritin laittaa kaikkea puuhaa sellaisille päiville, jolloin päiväkodista on vapaa päivä, niin saamme yhdessä jotain kivaa tekemistä, kuten muovailua muovailuvahoilla tai palapelin tekoa. Ja ajan kulumaan kotona paremmin ;)
Tällaisen joulukalenterin voi toteuttaa lapsille ihan ilman materiaakin. Sen "luukkuihin" voi kirjoittaa vaikka joka päivä jatkuvan tarinan. Tai sitten kalenterin voi toteuttaa esimerkiksi teen ystävälle täyttämällä pussukoita erimakuisilla teepusseilla. Tai voihan tästä tehdä vaikka itselle ihan perinteisen suklaakalenterinkin ja täyttää luukut omalla lempisuklaalla :)

Vielä on monta viikkoa aikaa joulukuun alkuun, joten joulukalenterin ehtii hyvin askarrella itse. Ja jos ei itse viitsi näpertää paperipusseja, niitä saa ostettua valmiina askarteluliikkeistä. Ja moni kauppa myy myös valmiita joulukalenteripaperipussukkapakkauksia (ohoh, mikä sanahirviö :D ), joissa on numerotkin mukana tarra-arkilla, ei tarvitse kuin täyttää pussit ja laittaa kotona ne esille sopivaan paikkaan :)


Terkuin,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti