27. marraskuuta 2018

Avain hyvään parisuhteeseen löytyy saunasta

Kuinka usein teillä saunotaan? Meillä saunotaan muutaman kerran viikossa. Sauna rentouttaa ja tietysti lämmittää.

Ennenvanhaa vaikeat päätökset ratkaistiin saunassa. Enkä ihmettele yhtään. Hiljainen tila, jossa ajatukset saavat kulkea vapaasti. Inspiroiduin kirjoittamaan tämän tekstin kun jonain päivänä kotiin ajellessani kuuntelin Suomipopia ja siellä puhuttiin siitä, kuinka sauna on nykyään enää yksi harvoista paikoista, joissa me ihmiset olemme ilman läppäriä tai puhelinta. Ihan paljaana, omina itsenämme, keskittyen ainoastaan siihen hetkeen. Havahduin ja tajusin, että totta, en ollut koskaan tullut ajatelleeksikaan saunomista tuolta kantilta.
Meidän parisuhteen parhaat keskustelut käydään usein saunassa. Ja juurikin tästä syystä, ettei kumpikaan tuijota samalla puhelimen näyttöä ja leiki osallistuvansa keskusteluun. Siellä puhutaan oikeasti asioista, välillä vaikeimmista ja välillä vain päivän kuulumisista. Ennen lapsia kävimme myös pitkillä iltalenkeillä, jolloin puhuimme kaikesta, mutta nyt kun siihen ei enää ole mahdollisuutta, sauna korvaa iltaiset kävelyterapiat.

Olen kyllä niin perinteinen suomalainen, että en voisi enää elää ilman omaa saunaa. On ihanaa, kun sen voi napsauttaa päälle aina kun mieli tekee. Kylpylässäkin suosikkijuttujani ovat ne kaikki erilaiset saunat. Se rentous ja hiljaisuus, ai että. Ja höyrysaunassa se tuoksu!

Vanhempieni luona on saunan pukuhuoneessa taulu, jossa lukee "Kun soivat kiukaan musta urut, unohtuvat arjen surut". Viisas taulu, ja niin paikkaansapitävä.

Terkuin,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti