26. lokakuuta 2018

DIY Tyylikäs hapsuheijastin

Taas on se aika vuodesta, kun on todella pimeää ja ilman heijastinta liikkuvat ihmiset säikyttelevät autolijoita näkymättömyydellään. Heijastimen ei tarvitse olla ruma tai tylsä. Heijastinteipistä -ja kankaasta saa askarreltua itse tyylikkäitä heijastimia ja vain mielikuvitus on heijastimen mallia miettiessä.

Tänä vuonna koruissa yhtenä trendinä on ollut kaikenlaiset hapsut. Päätin toteuttaa hapsu-heijastimen heijastinteipistä. Heijastin on helppo ja nopea askarrella, ja siitä saa kivan lahjan vaikka päiväkodintädeille tai ystävälle joululahjaksi.

Tarvitset:

Heijastinteippiä
Nahkanauhaa (tai jotain muuta vahvaa nauhaa) 20cm pätkä
Sakset
Liimaa
Helmiä
Leikkaa heijastinteipistä n.18 cm mittainen pala. Leikkaa myös toinen pieni pala (n. 1cmx3cm). Poista isommasta palasta heijastinteippiä paperi liimapinnalta ja taita pala kaksinkerroin liimapuolet vastakkain. Näin saat suorakaiteen muotoisen palan, jonka molemmilla puolilla on heijastinpinta.

Leikkaa suorakaiteeseen saksilla ohuita hapsuja siten, että taitosreuna jää yläreunaan. Älä leikkaa hapsuja "loppuun asti" vaan jätä yläreunaan n. 1cm varaa (kts.alempi kuva)


Tee nauhan toiseen päähän solmu. Laita hapsutetun suorakaiteen yläreunaan liimaa ja nauha keskelle, solmu alaspäin, hapsuihin päin (kts. ylempi kuva)

Lähde kierittämään toisesta reunasta tiukkaa rullaa nauhaa päin ja "rullaa" myös nauhan yli. Pidä tekemääsi hapsurullaa tiukasti sormiesi välissä. Ota nyt toinen, pienempi heijastinnauhan pala, jonka alussa leikkasit, irroita siitä liimapinnan suojapaperi ja kiedo pala tiukasti hapsurullan yläreunan ympärille (kts. alempi kuva)
Jos hapsujen sisällä olevan narun solmun hännät jäivät ruman pitkiksi, siisti niitä saksilla. Voit myös varovasti vetää solmua hieman "ylöspäin", että solmu menee vähän enemmän piiloon "heijastinhapsurullan" sisään. Pujota narun toiseen päähän helmiä koristeeksi.
Nyt heijastin on valmis ja voit kiinnittää sen solmien takin vetoketjuun, laukun reunaan tai ihan mihin ikinä keksitkään. Pääasia, että laitat sen johonkin ja näyt pimeässä :)


Terkuin,
Doris


2 kommenttia:

  1. Oi oi, tämä on tosi hauska ja tyylikäs idea. Pitääpä pitää mielessä :)

    VastaaPoista