4. heinäkuuta 2017

Päiväkodin hoitosopimus täytetty, apua!

Meidän vauva on jo niin iso, että se menee päiväkotiin. Voi haikeus sentään! Hoitopaikka oli helppo saada, sillä päiväkotiin, johon taaperomme on menossa, ei ollut tunkua. Uusi asuinalue ja lapsia vielä vähän vailla hoitopaikkaa.
Onneksi monta, jo ennestään tuttua kaveria aloittaa päiväkodin samaan aikaan. Lapsille on tuttua seuraa toisistaan jo alusta alkaen. On myös kiva, että tuntee monen lapsen vanhemmat ennalta. Lasten kanssa kun tulee kuitenkin kaikenlaista, joten muiden lasten vanhempien kanssa joutuu varmasti olemaan tekemisissä.

Päädyimme nyt kokopäiväiseen hoitoon, vaikka aluksi mietimme vain osittaista hoitoa, joka olisi ollut 27,5 tuntia viikossa. Mutta tämä olisi tarkoittanut todella tiukasti aikataulutettua arkielämää ja paikasta A paikkaan B juoksemista, joten päätimme maksaa hieman enemmän siitä, että saamme arkeemme pelivaraa. Mieheni perustyövuoro on aikainen, joka aamu hän lähtee viiden maissa töihin, joten lapsen päiväkotiin vienti jää minun vastuulleni. Mieheni taas vuorostaan pääsee usein aiemmin töistä kuin minä, joten hän hoitaa työpäivänsä jälkeen lapsen hakemisen päiväkodista.

Kyllähän se kieltämättä vähän jännittää jättää oma lapsi toisten armoille päiväksi. Mutta luotan siihen, että ammattitaitoinen henkilökunta osaa hommansa. Ja vähän ehkä myös myhäilen tyytyväisenä, jos voin itse välttyä jatkossa näkemästä taaperomme lounasraivareita :D Eniten ehkä jännittää, meneekö kaikki ruoka-asiat oikein maitoallergisen taaperomme kohdalla sekä se, millainen sairastelukierre päiväkodin aloituksen jälkeen alkaa. Yksikään tuttavamme ei ole välttynyt lapsen sairastelukierteeltä, niin ja valitettavasti ne taaperon tuomat pöpöt tartuttavat usein myös muutkin perheenjäsenet. Sairas lapsi, jota täytyy itse jäädä kotiin hoitamaan puolikuntoisena kun toinen puolikuntoinen vanhempi menee töihin. Yhtälö ei todellakaan kuulosta kivalta. Mutta se on elämää, sille ei voi mitään ja sitä on turha varmasti murehtia etukäteen.


Terkuin,
Doris

1 kommentti:

  1. Mun mielestä meillä ei juurikaan sairastelut lisääntyneet, ensimmäinen vatsatautikin tuli vasta vuosi sitten. Mutta kyllähän ne flunssat tarttuu väkisinkin.

    VastaaPoista