12. heinäkuuta 2017

Lapsiperheen sadepäivän ilo: saaristoristeily!

Suomen kesä ja sade. Voittamaton kaksikko. Kun sadepäiviä on monta, alkaa lapset ja aikuiset hyppiä kotona seinille ja jotain tekemistä pitää keksiä. Me vietettiin yksi sadepäivä saaristoristeilyllä Turusta Maarianhaminaan ja takaisin. Yöpyä laivalla ei tarvitse, sillä laiva lähtee aamulla Turusta, laivaa vaihdetaan Maarianhaminassa ja tullaan illaksi takaisin Turkuun.Laivalla on paljon ohjelmaa näin kesällä sekä pienille että vähän isommille lapsille. Harri-hylje, Muumipeikko ja Pikku Myy leikittävät ja tanssittavat perheen pienimpiä. On myös kasvomaalausta, laivasuunnistusta, piirrustuskilpailua sekä isommille lapsille kynsistudiota, pelihuoneita ja trendikästä escape roomia. Kesän ajaksi lapsille oli tehty Galaxy-laivalle myös Summer center-puuhamaailma, jossa oli pallomeri, pomppulinna, potkuautoja, jättimäisiä rakennuspalikoita ja paljon muuta. Myös "tavallinen" leikkipaikka oli avoinna, josta myös löytyy pallomeri, liukumäki, paljon leluja, puuhaa ja piirrettyjä. Kun aikuiset eivät jaksa enää leikkiä, voi käydä tax freessä ostoksilla tai bingossa, ja sen jälkeen lapset voi päästää taas takaisin pallomereen. Kaiken kaikkiaan mukava, tiivis päivä, sisältäen paljon puuhaa, josta ainakin perheen pikkuväki nauttii :)


Me varasimme menomatkalle hytin, että lapsi sai nukkua pienet päiväunet sotkematta hänen päivärytmiään ihan täysin. Hyttiin sai ilmaiseksi pienille lapsille matkasängyn ja potan, joko varaamalla ne etukäteen tai laivan infosta pyytämällä. Koska laiva lähtee varhain, söimme aamupalan vasta laivalla. Laivan vaihdon jälkeen meillä oli päivälliseksi varaus buffettiin, josta löytyy takuulla jokaiselle jotain syötävää. Lapsiperheet oli sijoitettu buffetissa kivasti samaan nurkkaukseen, joten ei haittaa vaikka oma lapsi vähän pitäisi meteliä ja heittelisi ruokaa lattialle.

Lapsen kanssa tällainen päivän mittainen risteilyreissu on ihan sopiva ja siinä ehtii kokea kaikenlaista. Eikä tarvitse ottaa mukaan matkatavaroitakaan kuin päivän tarpeeseen, sillä turha yökamppeiden ja seuraavan päivän vaatteiden raahaus jää pois. Liputan siis saaristoristeilyn puolesta👍
*Anteeksi vähän huonolaatuisista kännykkäkuvista!Terkuin,
Doris

2 kommenttia:

 1. Vähänkö ihana saaristoristeily! Mä en ole tiennytkään tällaisesta vaihtoehdosta, vähänkös polttelis lähtee tulemaan Turkuun ihan vaan kokeakseni lasten kanssa tämän :)

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan huippujuttu! Ja verrattaen vielä aika edullista puuhaa, kun ei välttämättä tarvitse ottaa hyttiä lainkaa jos lapset ei nuku päiväunia tai nukkuminen sujuu vaunuissa :)Eikä tuo hyttikään paljon päälle maksanut. Ja ohjelmaa riittää aamusta iltaan koko ajan ja varmasti on lasten ja toki aikuistenkin mieleen :) Ja tämä saaristoristeily ( jolla nimellä kulkee siljan laivoilla, piknik viikkarilla, mutta sama periaate) on helppo toteuttaa myös siten, jos tulee Turkuun hotelliin esim. Muumimaailman, Caribian kylpylän tai jonkun muun lukuisan kesäaktiviteetin perässä, joita täällä on ja pääsee hotellista nopeesti aamulla satamaan ja illalla takas nukkumaan hotelliin :)

   Tervetuloa, ja kivaa viikkoa sinnekin :)

   Poista