23. heinäkuuta 2017

Laiva on lastattu Tall Ships Racesillä

Ihana lauantai meni ystävien kesken Tall Ships Races -tapahtumassa purjelaivoja ihastellessa. Toinen toistaan upeamman alukset lipuivat Aurajokeen pitkin viikkoa ja nyt vihdoin kaikki olivat päässeet paikalle. Ihmisiä Aurajoen varrella riitti ja uskomatonta, mutta totta, aurinko porotti niin kuumasti, että olisi voinut luulla, että nuo laivat toivat kesän mukanaan.

Tuntui uskomattomalta katsoa ylös mastoihin ja sieltä riippuviin kymmeniin, ellei satoihin köysiin. Miten kukaan koskaan voi tietää, mitä köyttä vetää oikeassa tilanteessa? Tai miten nuo laivat pysyvät suuressa aallokossa pystyssä, niin kiikkeriltä ne näyttivät?


Näin Tall Ships Races-tapahtuman nyt toista kertaa. Aiemmin olen nähnyt sen Helsingissä nelisen vuotta sitten. Siellä laivat olivat Hietalahden torin rannassa ja paikka oli laivoille hieman enemmän eduksi kuin kapea Aurajoki, sillä Hietalahden tori on vähän kuin laguuni, jossa laivat ovat vierekkäin. Aurajoessa laivat taas ovat peräkkäin ja ne näkee parhaiten, jos on itse myös veneen tai lautan kyydissa menossa pitkin Aurajokea. Lauttoihin oli lauantaina niin pitkät jonot, ettei meillä ollut halua tai aikaa jäädä jonottamaan niihin. Kyllä laivat Aurajoen rannaltakin näyttivät upeilta :)


Tervetuloa uudestaan laivat!
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti