19. kesäkuuta 2017

Polttarit Helsingissä

Koska vinkkejä polttarien järjestämiseen kaivataan aina, kerron teille nyt miten me vietimme polttaripäivän Helsingissä.Me kaasot menimme aamulla kotoa hakemaan morsiamen, jonka sulhanen oli jo edellisenä päivänä kaapattu omiin polttareihinsa. Teimme morsiamelle aamupalaa sillä aikaa kun hän pakkasi kassinsa antamamme listan mukaisesti. Jostain kumman syystä morsian oli jo ehtinyt käydä suihkussa ja meikata aamuvarhain, tiesikö hän kenties odottaa meitä? No, jos häihin ei ole montaa viikkoa aikaa, niin kyllä sitä polttaripäivää osaa varmasti jo joka viikonloppu odottaa.


Autoilimme morsian kyydissä Salmisaaren liikuntakeskukselle, jossa muu polttariporukka odotti meitä. Siellä päivän ensimmäisenä aktiviteettina oli Prison Island-seikkailupeli. Vahva suositus tälle aktiviteetille, johon koko polttariporukka pääsee osallistumaan! Prison Island on vähän samantyyppinen kuin pakohuonepelit, mutta ei sitten kuitenkaan. Prison Islandissa sai ratkoa useita tehtäviä useissa eri huoneissa. Tehtävien taso vaihteli laidasta laitaan, osa oli meidän ryhmälle helppoja, osa taas ylitsepääsemättömän vaikeita. Prison Islandissa tuli sen verran hiki, että sinne kannattaa laittaa vähän rennompaa päälle ja käydä pukkarissa vaihtamassa kaupunkivaatetusta kehiin, jos sieltä meinaa jatkaa esimerkiksi jonnekin ulos syömään.


Me jatkoimme, nimittäin Etelärantaan Block by Dylanin brunssille. Todella kattava brunssi kylmine ja lämpimine ruokineen unohtamatta tietenkään jälkiruokaosastoa. Paljon Helsingin brunsseilla käyneenä tämä oli uusi tuttavuus ja varmasti tulee mentyä toistekin, ihan jo viihtyisän miljöönkin tähden.

Koska sää oli upea, suuntasimme brunssilta läheisen Helsinki Allas Sea Poolin terassille. Jos morsian olisi ollut huima vesipeto, olisimme menneet sauna- ja allasosastolle saakka, mutta nyt tyydyimme ihailemaan kattoterassilta maisemia ja nauttimaan virvokkeista. Helsinki Allas Sea Poolin rakentaminen kauppatorin läheisyyteen on ollut huippu idea! Upea miljöö, maisemat ja vähän Keski-Euroopan tunnelmaa Suomeenkin. Ihan harmittaa kun Helsinki Sea Poolia ja sen tasoisia, tunnelmallisia ulkoterassikokonaisuuksia ei ollut Helsingissä vielä silloin kun itse asuin siellä.

Pilvien tultua taivaalle, lähdimme viettämään rentoa mökkielämää ajomatkan päähän Helsingistä. Helsinki-päivälle meillä ei ollut varattuna mitään tehtäviä morsiamelle eikä noloa asua. Tämä oli morsiamen oma toive. Ihan täysin asusteettomiin polttareihin me kaasot emme kuitenkaan suostuneet: morsiamella oli päässään huntu ja muulla polttariväellä pitsiset kissankorvat. Illalla mökille päästyämme meillä oli ohjelmassa Tortilla-buffet, Mimosa-baari ja pienoinen diy MökkiSpa. MökkiSpasta voit lukea lisää täältä.

Ohjelmassa meillä oli myös "Sulhasen mielestä morsian on"-visailu, jossa polttariväelle esitettiin kysymyksiä tyylisesti: jos morsian olisi hedelmä, mikä hedelmä hän olisi? Kysymyksiin oli pyydetty "oikeat" vastaukset tietenkin sulhaselta. Toisena leikkinä meillä oli Unelmien hääpuku, jossa kahteen ryhmään jakautunut polttariporukka teki vessapaperista yhden ryhmän jäsenen päälle sellaisen hääpuvun, millaisen uskoo näkevänsä morsiamen päällä tämän astellessa alttarille. Morsian valitsi näistä kahdesta hääpuvusta mieluisamman. Sinänsä hauska sattuma, että polttarivieraat taisivat tietää morsiamen maun hyvin, sillä molemmat vessapaperihääpuvut olivat lähes samanlaiset ja siinä meillä riitti naurua kun kaksi samanlaista pukua asteli JVG:n Pienissä häissä-biisin soidessa morsiamen eteen arvosteltavaksi :)

Mökillä syötiin seuraavana aamuna vielä kattava aamiainen sekä käytiin pelaamassa kierros minigolfia läheisellä minigolf-radalla. Minigolf-kisan voitti morsian. Siihen oli hyvä päättää polttarit ja jäädä jännityksellä odottamaan tulevaa hääpäivää <3Terkuin,
Doris

2 kommenttia: