22. toukokuuta 2017

Tutustu Turkuun: Ruissalon Villa Kuuva

Voiko Turussa olla mitään ihanampaa paikkaa viettää kesäpäivää kuin Ruissalo? Ruissalo on Turun keskustan läheisyydessä sijaitseva saari, jossa luonto lepää meren äärellä kauniina ja asutusta on vähän. Ruissalossa on toinen toistaan upeampia 1800-luvulla rakennettuja huviloita, jotka toimivat nykypäivänä erilaisina juhlatiloina ja kahviloina, jotkut onnekkaat saavat kutsua niitä myös kodikseen.Hurmaava Villa Kuuva ja sen lasiterassi

Remontissa on haluttu jättää mahdollisimman paljon vanhan ajan tunnelmaa huvilaanYksi näistä pitsihuviloista on Ruissalon Kuuvassa sijaitseva Villa Kuuva. Villa Kuuvassa asuu perheineen yrittäjä Sanna Suomi, joka pitää kodissaan ihastuttavaa kesäkahvilaa. Villa Kuuvalla on vuorossa tänä vuonna jo kolmas kesä kesäkahvilana. Villa Kuuvassa voi järjestää myös tilaisuuksia, kuten häitä tai ylioppilasjuhlia. Yhdet polttaritkin morsiussaunoineen on Villa Kuuvan rantasaunalla kerran vietetty.


Salaisella sukureseptillä valmistettu raparperipiirakka oli yksi maukkaimmista raparperipiirakoista, joita olen maistanut.

Samaa voi sanoa tästä Villa Kuuvan suosikkipiiraasta eli parsakaalipiiraasta, nam!Villa Kuuvan kesäkahvilassa idyllisen miljöön lisäksi on tarjolla kotikutoisia herkkuja esimerkiksi suolaisia piiraita salaatin kera, sukureseptillä leivottua raparperipiirakkaa sekä valkosuklaa-vadelmakakkua. Lähes kaikki kahvilan herkut ovat gluteenittomia ja laktoosittomia sekä kasvisvaihtoehtoja on aina tarjolla. Kahvilassa voi herkutella ulko-tai sisätiloissa. Ulkona voi katsella vieressä rantaa kohden aaltoilevaa merta ja kuunnella lähimetsästä kantautuvaa lintujen konserttia. Sisätiloissa taas voi ihastella tyylikkäästi entisöityä pitsihuvilaa ja taiteilijoiden, omistajan äidin, Riitta Suomen sekä Sylvi Salosen teoksia. Villa Kuuvassa on aikoinaan vieraillut myös itse Aleksanteri III, hänestä ja muusta Villa Kuuvan historiaan liittyvästä kannattaa kysyä omistaja Sanna Suomelta, hän kertoo tarinoita mielellään.


Ihanan mummolamaista kattausta <3

Ulkona on useampi pöytä, johon mahtuu päiväkahville.

Villa Kuuvan omistajalta saa kuulla huvilasta tarinan jos toisenkin, jos kehtaa kysyä :) 

Laivojen kulkuväylä kulkee aivan vierestä


Missä?


Kuuvantie 198, Ruissalo, Turku


Milloin auki?


Joka päivä kesä-elokuussa klo 11.00-18.00. Toukokuussa vain viikonloppuisin samoina kellonaikoina.


Miten pääsee perille?


Bussi numero 8 kulkee Turun keskustasta Villa Kuuvan läheisyyteen 5 kertaa päivässä. Autolla pääsee perille myös. Muutama auto mahtuu parkkiin Villa Kuuvan pihalle, muutaman sadan metrin päässä isompi parkkialue, josta voi kävellä loppumatkan Villa Kuuvaan.Omistajaa harmitti, kun kesä oli niin paljon myöhässä, etteivät kasvit ehtineet kukkaan Åblogejen vierailua varten ja sääkin oli apea. Voin vain kuvitella, kuinka kaunista täällä on kuumana kesäpäivänä <3Muihin "Tutustu Turkuun"-vierailukohteisiini voit tutustua alla olevista linkeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti