17. toukokuuta 2017

Pihahommien Bucket List

Omakotitaloasujan lempi- tai inhokkivuodenaika on kohta käsillä. Kesä tulee ja pihahommat alkaa taas painaa päälle. Meillä on nyt kolmas kesä omakotitaloasujina, paljon on saatu aikaiseksi, mutta tekemistä silti pihamaalla riittää.

Tänä vuonna meillä on kevään ja kesän aikana tarkoitus tehdä kaikkea pientä. Edellisinä vuosina on rakennettu terasseja ja pihavajaa, laitettu nurmikko ja istutettu kasveja. Luulen, että suuremmasta raksailusta otamme tänä vuonna aikalisän ja autotalli saa odottaa rakentamistaan vielä ainakin vuoden.

Teimme mieheni kanssa bucketlistin asioista, joita kevään ja kesän aikana olisi tarkoitus saada tehtyä ennen uuden talven tuloa :D


 • Pikkuherralle kivireunainen hiekkalaatikko
 • Etu- ja takaterassin käsittely puuöljyllä
 • Etupihan istutusalueen nostaminen ja maisemointikankaan määrän lisääminen sepelin alle
 • Takapihan istutusalueen viimeistely sepelireunuksella
 • Toisen etupihan istutusalueen teko ja viimeistely
 • Näkösuojaistutuksia pihalle
 • Sähköt pihavajalle ja muu takapihan valaisimien paikkojen mietintä
 • Pilkottava lisää polttopuita talvea varten
 • Tontin takanurkkaan hyötypuutarhan perustaminen
 • Naapurin kanssa raja-aidan istutus kartiotuijista

Alkaa ehkä hiukan ahdistaa kun katson tota listaa ja mietin, että mistä ihmeestä me revitään taas kaikki aika tohon kun me ollaan tällasia touhottajia. Ehkä pari noista voi jättää hätätapauksessa seuraavaan kesään, mutta olisi enemmän kuin mahtavaa, että saisi pihan joskus ihan oikeasti valmiiksi. Toki, jos olisin miljonääri, joku firma tulis tekemään meille kaiken parissa viikossa valmiiksi, mutta lottokuponki on edelleen viemättä, joten kaikki, mitä pihaan haluaa on tehtävä hitaasti itse. Toisaalta, on aika palkitsevaa nähdä oman suunnitelun ja työn jäljet omalla pihalla :)Terkuin,
Doris

3 kommenttia:

 1. Me ollaan nyt reilut 10v asuttu omakotitalossa ja joka ikinen kesä on ollut jotain uutta tekemistä. Naurettiinkin,että tuleekohan sellaista kesää ikinä,että vois vaan nauttia kaikesta valmiista?!:)
  Tsemppiä pihatouhuihin♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule :) Sit on kun saanut kaiken valmiiksi nii alkaa jo rapistuneiden korjailu :P Kiitos tsempeistä, sitä samaa myös sinne omakotitaloasujan arkeen <3 En siltikään vaihtas tätä asumusta enää muuhun jos ei pakko olis, vaikka hommaa onkin enemmän kuin rivari- ja kerrostaloasujilla.

   Poista
 2. Me ollaan nyt reilut 10v asuttu omakotitalossa ja joka ikinen kesä on ollut jotain uutta tekemistä. Naurettiinkin,että tuleekohan sellaista kesää ikinä,että vois vaan nauttia kaikesta valmiista?!:)
  Tsemppiä pihatouhuihin♡

  VastaaPoista