2. toukokuuta 2017

Minne mennä Dubaissa?

Vietimme tammikuussa perheen kesken lomaa Dubaissa. Dubai oli siisti ja lapsiystävällinen paikka, ja vei totaalisesti meidän sydämemme <3 Kokosin teille muutaman täsmävinkin, missä poiketa Dubain reissun aikana.
Missä katsella?


Yksi Dubain kuuluisimmista nähtävyyksistä on Burj Khalifan vieressä oleva Dubai Fountain- suihkulähde. Suihkulähde tanssii musiikin tahtiin joka ilta klo 18.00 alkaen puolen tunnin välein. Lysti on täysin ilmaista.

Jos ihmispaljous ja lentävät vesipisarat eivät suihkulähteen vierellä houkuttele, voit katsella suihkulähde-esitystä ylempää sisätiloista. Dubai Mallin sisällä on muutamia ravintoloita Dubai Fountanille päin. Me valitsimme niistä TGI Fridayn, jolla oli ulkoterassi Dubai Fountanille päin. Pystyimme ruokailemaan samalla katsellen suihkulähde-showta, joten saimme napattua kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

+ Erityispisteet: TGI Fridayn ystävälliselle henkilökunnalle, jotka ottivat meidät jonottamaan ravintolan sisälle ulkoterassille pääsyä puolta tuntia ennen suihkulähde-shown alkua. Henkilökuntaa oli paljon, joten osalla oli aikaa viihdyttää vauvaa sillä aikaa, kun me vanhemmat söimme ruokamme.

Missä herkutella?


Dubai on pullollaan suklaa- ja herkkupuoteja sekä kahviloita. Meidän reissulla yksi oli ylitse muiden ja onneksi löysimme sen vasta reissun ehtoopuolella, muuten olisi tullut kakkuöverit. Nimittäin The Cheesecake Factory. Kymmeniä erilaisia, toinen toistaan herkullisemman näköisiä kakkupaloja vitriinistä mukaan ostettavana. The Cheesecake Factorysta saa myös muutakin ruokaa kuin kakkuja, joten kakku ja kahvi on mahdollista tilata ravintolamiljöössä vaikka lounaaksi tarjoilijalta pöytään tarjoiltuna.

The Cheesecake Factory löytyy ainakin Dubai Mallista sekä Jumeirah Beachin The Walk-kävelykadun laidalta.

+ Erityispisteet: Hyvä allergia-informaatio. Kielitaitoiseen henkilökuntaan pystyi täysin luottamaan, ettei pähkinäallergikon kakkupala sisällä pähkinää. Parasta Oreo-juustokakkua, jota olen koskaan syönyt. Samaa mieltä mieheni oli Peanutbutter-kakustaan.


Missä päiväretkeillä?


Jos et maijoitu The Palm Islandilla eli Palmusaarella, siellä vierailu ehdottomasti kannattaa. Palmusaarelle pääsee esimerkiksi ensin matkustamalla Dubai Marinasta raitiovaunulla Palm Jumeirahin pysäkille, josta pienen kävelymatkan jälkeen jatketaan Monorail-junalla Palmusaaren päähän Atlantis-hotellille. Monorail-junan lippu on ostettava sen omalta lähtöasemalta erikseen eikä siihen käy maksuvälineenä Dubain matkakorit. Jos lyhyt junamatka ei houkuta, pääsee Palmusaarelle myös taksilla.

Itse Atlantis-hotelli on maailmankuulu ja vaikuttavan näköinen rakennelma. Atlantis hotellilla sijaitsee myös Atlantis Aquaventure-vesipuisto, joka on Lähi-idän suurin lajissaan. Me tyydyimme ihastelemaan puistoa vain sen sisäänkäynnin luota ja Monorail-junan asemalta. Olisin niin halunnut päästä vesipuistoon, mutta mukanamme ollut vauva olisi rajoittanut vesipuisto-elämystä sen verran paljon, että päätimme jättää sen väliin.

- Pieni miinus: Monarail-junasta näkee kivasti maisemia, mutta jonkin verran myös rakennustyömaita, sillä Palmusaari on vielä hieman keskeneräinen kokonaisuus. Junan pääteasemalla Atlantis-hotellilla ei ole juurikaan muuta nähtävää kuin itse hotelli, jos ei ole aikeissa mennä vesipuistoon.


Missä shoppailla?


Dubaissa pääsee shoppailemaan ja kiertelemään jättisuuria ostoskeskuksia niin paljon kuin ikinä jaksaa. Jos shoppailu kiinnostaa, yksi erilainen shoppailupäivä kannattaa viettää Dubain keskustasta ja Marinasta katsottuna metromatkan päässä IBM Battuta Mallissa. IBM Battuta Mallissa on kuusi eri kulttuurein teemattua aluetta ja se on arkkitehtuurisesti viehättävä sekä omaperäinen ostoskeskus.

+ Erityispisteet: IBM Battuta Mallissa on merkkiliikkeiden lisäksi myös kohtuuhintaisia, suorastaan muuhun hintatasoon nähden halpoja vaate-ja kenkäliikkeitä.

Mitä tuoda kotiin?


Valitettavasti Dubain lämpöä ja ajoittain lentävää aaviikohiekkaa ei saa tuotua lasipurkissa kotiin. Dubai on kuitenkin loistava ruokatulijaisten kohde. Me toimme kotiin mausteista sahramia, chiliä, chicken masalaa ja korianterijauhetta. Lisäksi kuivattua inkivääriä sekä mantelitäytteisiä taateleita. Lähes jokaisen ostoskeskuksen alakerrasta löytyy Carrefour- marketti, jossa on suuret tiskit täynnä mausteita, kuivattuja hedelmiä, eri tavoin maustettuja pähkinöitä, manteleita, oliiveja ja taateleita. Dubaissa on myös erillisiä pähkinä-ja taatelikauppoja sekä maustesoukeja eli basaareita, joista voi ostaa mausteita. Siitä en tiedä, ovatko mausteet paljonkin halvempia soukeissa kuin marketeissa, sillä emme ehtineet maustesoukiin, mutta ei markettihinnatkaan olleet juuri mitään,

+Erityispisteet: Mausteiden maku on huomattavasti voimakkaampi ja aromikkaampi kuin Suomessa myytävissä.
Lisää kokemuksia Dubain matkastamme löydät TÄÄLTÄ  sekä vinkkejä erityisesti lapsen kanssa matkailuun Dubaissa TÄÄLTÄ
Matkakuumeterkuin,
Doris


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti