24. huhtikuuta 2017

DIY Pöytävalaisin

Makuuhuone on kaivannut iltavalaistusta varten senkin päälle pientä pöytävalaisinta. Jälleen kerran kävi niin, etten raaskinut maksaa valaisimesta suuria summia ja ihan sellaista, joka mielessä oli, ei löytynyt mistään. Paitsi Harri Koskisen Block-valaisin, mutta haluan sen jonnekin muualle kuin makuuhuoneeseen. Valaisimen paikka oli myös sellainen, että halusin sen toimivan jollain muulla kuin pistokkeella, jotta vältyn seinän poikki kulkevalta rumalta johdolta. Täällä "maalla" on toisinaan myös sähkökatkoja, joten pistokkeeton valaisin tulee meille tarpeeseen.

Valaisin syntyi vähän vahingossa. Eräästä kukkakaupan naistenpäiväillasta ostin ihanan pienen betonisen ruukun, mutta en osannut vielä silloin valita siihen kasvia. Laitoin ruukun odottamaan makuuhuoneen senkin päälle ja totesin miehelleni, että siitä saisi ihanan valaisimen, jos keksisin, miten toteutan sen. Vaatehuoneessa lojui meidän vanhan kodin rikkinäinen valaisin, jossa oli irtonainen lasikupu. En muistanut kyseisen valaisimen olemassaoloa, mutta törmäsin siihen sattumalta jotain muuta etsiessä. Juoksin innoissani kupu kädessäni makuuhuoneen senkin luo ja THAT`S IT! Kupu sopi ruukun päälle kuin olisi siihen tehty!

Miten sitten ratkaisin valonlähdeasian, sillä ruukun pohjassa ei ollut edes reikää mahdollisen johdon pujotusta varten? Kaapissa oli jäljellä avaamattomassa paketissa vielä yksi viime joululta jäänyt paristoilla toimiva metallilankanauha. Latoin sen ruukkuun kuvun alle ja huokaisin. Nyt makuuhuoneen senkin päällä on vihdoin täydellinen pöytävalaisin <3
Tässä se taas nähtiin, kun vähän soveltaa ja käyttää luovuutta, voi saada aikaiseksi mitä vaan hienoa :)

Terkuin,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti