6. maaliskuuta 2017

Suosikkijuttuni 2/17 Kaksplus-lehdestä

Maaliskuun Kaksplus-lehti kilahti postilaatikkoon ja siinä oli paljon asiaa tuoreen taaperon vanhemmille. Täällä jo kovasti odotellaan, milloin pikkuherra kävelee muutenkin kuin tukea vasten, milloin hän sanoo muutakin kuin ankka, äiti, vauva tai kakka ja mitä ihmettä annan taaperolle tänään ruuaksi?

Suosikkijuttuni oli Uhmaikä-uhka vai mahdollisuus? Juuri pari viikkoa sitten ihmettelin TÄÄLLÄ voiko 1-vuotiaalla olla jo uhmaikä ja vastaus on, että ilmeisesti voi! Jokainen vanhempi hermostuu joskus, sitä ei voi välttää, eikä siitä kannata itseään ruoskia. Siinä lehdestä poimittu virke, josta minulla olisi vanhempana paljon opittavaa. Kyllä, hermostun joskus, lähes päivittäin, enemmän tai vähemmän. Useimmiten en kuitenkaan hermostu lapselle vaan itselleni, kun en pysty käsittelemään asioita ilman että se kuuluisa v-käyrä kohoaa. Ja silloin kun se kohoaa, poden siitä huonoa omatuntoa ajatellen, ettei kellään muulla vanhemmalla varmaan koskaan mene hermot.
Asiat, jotka saavat pulssini kiihtymään ovat ruoan kanssa pelleily ja pukemisen riemu. Näinhän se on, että uhmaavaan lapseen paras lääke on aikuisen rauhallinen käytös ja ohjaus pois kiukuttavasta asiasta. Helpommin sanottu kuin tehty, silloin kun toinen raapii, potkii ja huutaa selkä kaarella vetelänä makkarana lattialla kun olisi jo ajat sitten pitänyt olla jossain muualla kuin siinä.
Uhmaiän lisäksi Kaksplussassa pohdittiin konttaamisen, kävelytelineen, hyppykiikun ja taaperokärryn merkistystä lapsen ensiaskeleiden kehittymisessä sekä ruokaresepteissä oli monta kokeilun arvoista juttua, suosikkini niistä oli helppo resepti vitamiinivispipuuroon. Uusimmassa Kaksplussassa kiinnostivat myös jutut Suomessa olevasta tukiperhetoiminnasta sekä 23-vuotiaasta naisesta kahden pienen lapsen yksinhuoltajana. Näiden lisäksi lehdessä oli vielä paljon muutakin luettavaa :)


Nyt seuraavaa lehteä odottelemaan, joka ilmestyy huhtikuun puolella,
Doris


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti