2. maaliskuuta 2017

DIY matkasyöttötuoli

Matkasyöttötuoli on kätevä apu istumaan oppineen lapsen kanssa, jos tavallista syöttötuolia ei ole saatavilla. Meillä matkasyöttötuoli oli mukana ulkomailla, mutta emme kuitenkaan sitä siellä tarvinneet. Kotimaassa matkasyöttötuolille on tullut käyttöä, sillä se kulkee mukana hoitolaukussa pienessä tilassa ja on nopea ottaa sieltä käyttöön tarvittaessa.
Matkasyöttötuolin tekoon tarvitset:


  • sakset
  • ompelukoneen
  • tyynyliinan
  • vahvaa nauhaa tai nyöriä


Matkasyöttötuoli toteutetaan siis tyynyliinasta, joka on käännetty nurin päin, siten, että tyynyliinan tyynyä sisässä pitävä taitos ripustetaan tuolin selkänojaan.

Käännä tyynyliina nurinpäin, leikkaa pussin alaosaan aukot jaloille samaan tapaan kuin housuvaipassa on aukot jaloille. Käännä jalka-aukkojen reunat ja ompele reunat siistiksi. Leikkaa tyynyliinaa pystysyynnassa hieman edestä auki, rikkomatta kuitenkaa tyynyliinassa olevaa taitosreunaa, joka pitää yleensä tyynyn tyynyliinan sisällä. Vahvista leikatut reunat siksakilla.

Taita leikattua reunaa pari kertaa alaspäin siten, että taitoksen sisään jää kuja. Ompele taitoksen ylä ja alareuna päältä päin vaakasuunnassa ja tee ns. nauhakuja. Vahvista ommellen vielä molempia taitoksen reunoja sivuilta, mutta pidä huoli, että kuja mene umpeen kummastakaan päästä. Pujota nauha kujasta kiristystä varten. Tee nauhasta sen verran pitkä, että saat sen helposti solmittua tuolin selkänojan taakse ja "kiristettyä" lapsen tuoliin tukevasti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti