21. heinäkuuta 2016

Kesälomareissu

Viikon yhteinen kesälomareissu takana. Ystäviä, sukulaisia, perinteitä, lautapelejä, shoppailua, vauvajuttuja, hyvää ruokaa ja musiikkia. Auto pihalla purkamatta ja kotona outo hiljainen pyykkikoneen suhina.

Tänäkin kesänä vietettiin kesälomaa Pohjois-Karjalassa. Sinne on aina ilo mennä ja ottaa irtiotto arjesta, istua valmiiseen ruokapöytään ja olla rennosti ahdistumatta pesemättömistä pyykeistä ja tiskeistä. Todellista lomaa siis ja vain puolen päivän ajomatkan päässä.

Kesälomareissun alkuun pysähdyttiin entiseen kotikaupunkiimme Helsinkiin. Shoppailua ja fiilistelyä. Hotellin pehmeä vuode ja loistava sijainti Kampin kauppakeskuksen vieressä. Valmis aamupala sekä Kampin lastenvaateliikkeet ja kivat ravintolat. Loistava aloitus lomalle, vaikka taas pääsen jälkeenpäin toteamaan, että olisihan tuolla pidempäänkin viihtynyt kuin yhden yön. Meillä oli myös taka-ajatus Helsinkiin pysähtymisessä: Vauvan kanssa on huomattavasti helpompaa matkustaa, jos pitkän ajomatkan jakaa kahdelle päivälle.


Helsingin alennusmyynneistä tehtyjä löytöjä. En ole kirkkaiden värejen ystävä lastenvaatteissa, mutta jostain syystä Polarn O.Pyretin liikkeestä tarttui mukaan useampikin vaate.


Helsinki alkaa yhä enemmän tarjota makuja maailmalta. Kyseinen burrito oli todella lähellä New Yorkin Chipotle Mexican Grillin antimia.


Joen kaupunki on kesällä kaunis. Vehreät puut auringossa kimmeltävän joen reunoilla ja muutama ihminen torikahviossa istuskelemassa.Lupsakan rauhallista elämänmenoa karjalaiseen tyyliin. Kellään ei ole kiire minnekään. Pääkaupunkiseuden hektisyys tuntuu luotijunalta tähän höyryveturimeininkiin verrattuna.

Koli ja rantakahvilan muikut ovat olleet perinne jo useampana kesänä. Myös veneily Pielisellä sekä Ilosaarirockin letkeä tunnelma ovat kuuluneet kesäreissuun. Tänä vuonna Koli jäi kuitenkin väliin, mutta viime vuonna raskauden vuoksi väliin jäänyt Ilosaarirock pääsi tällä kertaa toteutukseen. Tosin vain yhdeksi päiväksi, mutta siinä oli tälle perheelliselle rokkia kerrakseen. Ja taatusti jaksan taas odottaa ensi kesän festarimeininkejä.


Lomailijoilla oli aikaa istahtaa hetkeksi jääkahville katselemaan lupsakkaa karjalaismeininkiä

Jäätä joen reunoilla. Kuva on otettu eräänä syksynä kotikaupungissani. Kesälomareissulla kamera unohtui joka kerta majapaikkaan, kun olisi ollut kuvattavaa. No, näitä sattuu. Onneksi on sentään Instagram, johon päivitin tuoreeltaan kuulumisia :)Vielä on kesää jäljellä,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti